Лагерник от „Белене”: Чакам правосъдие повече от 30 години

0
Делото срещу виновните за Възродителния процес не е приключило десетилетия
Делото срещу виновните за Възродителния процес не е приключило десетилетия

Делото срещу виновните за Възродителния процес не е приключило десетилетия

След като съдът върна на прокуратурата делото за Възродителния процес, пред NOVA говори лагерник от „Белене”, който над 30 години чака правосъдие. Али Хюсеин съди държавата за обезщетение като пострадал от липсата на правосъдие.

„Страданията, които съм прекарал, никога не са изчезвали от главата ми. Никога няма да мога да ги забравя, докато умра. Правосъдие съм чакал повече от 30 години, от 1985 г. насам”, споделя Хюсеин.

Делото срещу виновните за Възродителния процес не е приключило вече 31 години. През май миналата година прокуратурата прекрати разследването. През декември обаче съдът не се съгласи с мотивите и пак го върна в прокуратурата. Това е и надеждата на Али.

„Каквото и да стане, дори и животът ми да не стигне, моето поколение ще продължи докрая, докато накажат виновните”, подчерта жертвата на Възродителния процес.

Хюсеин вече е завел иск срещу държавата за вреди от бавно правосъдие. „Отначало всички врати ни се затваряха. Много пъти съм ходил в Разград, за да подавам молба за правосъдие и винаги са ме връщали. Принудиха ни да направим най-лошото - да съдим държавата си”, посочи той.

Каква ще бъде съдбата на върнатото дело, от прокуратурата обявиха пред NOVA, че ще имат повече яснота другата седмица. В чий интерес е бавното правосъдие коментира адвокат Христо Ботев. Правосъдието е различно бързо за различните страни по делата. Понякога за подсъдимите е бързо, за пострадалите е бавно”, поясни защитникът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    До 1
    Ей ,Тъпанар , знаеш ли ,че за една песен на Синатра вкарваха в Белене ! Тъпоумен партиен секретар ! Трябваше и за вас да има репресии или поне лустрация ,ама до девето коляно ! Па не знам, знаеш ли кой е Франк Синатра ,че ти си слушал само ''Катюша '' !
  • -1
    1
    Ей,
    Деде, не си бил много читав, щом са те вкарали в Белене! Ако беше го направил в Турция, вероятно отдавна нямаше да си между живите!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари