Цените на горивата вървят нагоре

0
Според експерти у нас един от основните фактори е ситуацията в Близкия изток
Според експерти у нас един от основните фактори е ситуацията в Близкия изток

Според експерти у нас един от основните фактори е ситуацията в Близкия изток

Цените на горивата вървят нагоре. За седмица бензинът и дизелът са поскъпнали с две стотинки.

През последната седмица най-масовият бензин А95 от 2,60 лева е станал 2,62 лв., а дизелът от 2,65 лв. се е увеличил до 2,67лв., показват данните на специализирания сайт Фуело.

Причината е повишението на цените на петрола на световните борси.

Според експерти у нас един от основните фактори, който влияе на цените на горивата в момента, са именно геополитическите отношения в Близкия изток и нападенията на хутите в Червено море, съобщава bTV НОВИНИТЕ.

Дони е шофьор с дългогодишен опит и следи цените на горивата постоянно.

Единственото, което влияе на цените на горивата това са международните цени на суровия петрол. Както енергийната ефективност, така и биогоривата, така и новите изисквания относно търговията на емисии в транспорта, са все неща, които ще оскъпяват все повече цените на горивата“, посочи Светослав Бенчев, председател на Българската петролна и газова асоциация.

Всички доставки, особено на петрол от Саудитска Арабия, които много зависят от безопасността на преминаването през проливите, са причината, поради която виждаме тези сериозни повишения“, добави Адриан Николов, икономист в Института за пазарна икономика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    РУК за Ръша
    Поредните фалшиви новини и опити за всяване на паника от някаки псевдо "експерти"! Само тъпаците им се връзват! ХАХАХА
  • 2
    1
    Точен
    Президентска Република това е спасението . Закриване парламент милиони икономия И спокойствие от глупостите на народните артисти . Конфискация на всичко без доказан доход и от какво .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари