Цената на жива елха удари 100 лева

0
Най-малкият размер сребрист смърч струва пък 60 лева
Най-малкият размер сребрист смърч струва пък 60 лева Снимка: БГНЕС / Архив

Живи елхи в саксии за по 100 лева пуснаха от днес търговци в Пловдив.

Дръвчетата се продават на паркингите на някои хипермаркети, като все още разнообразието на размери и видове не е голямо, пише Монитор.

Най-евтините живи елхички струват по 50 лева. Най-малкият размер сребрист смърч струва пък 60 лева. „Освен ели, предлагаме сребрист и обикновен смърч, а от петък ще имаме и борчета, но най-много се търсят елхичките, тъй като те издържат най-дълго време”, казват продавачи от паркинга на хипермаркет в район „Централен”.

По думите им дръвчетата са докарани от разсадници в Родопите и имат изрядни документи. Заради това дръвчетата в саксии след Коледа могат да бъдат засадени и със сигурност ще се хванат. „Имам много колеги, които слагат в саксия отсечени дръвчета и ги продават по-скъпо. Но при нас няма такова нещо”, отсичат продавачите. отрязаните елхови дръвчета вървят от 30 лева нагоре, в зависимост от големината, височината и вида си. Кръстачките към дръвчетата са по 3 лева, но има клиенти, които не искали, защото си имат. Продават се също клонки - наръч от тях струва между 3 и 8 лева. "Утре очакваме и клонки с шишарки", пояснява търговката. Хората ги слагали по стените, като ги закрепвали с пирончета.

Експерти препоръчват засаждането на живите елхички да става през февруари- март и да не бъде в момент, в който земята е скована от студ, тъй като дръвчетата нямало да се хванат.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари