Цената на петрола потъва заради опасения от настъпваща рецесия

1
Американският лек суров петрол стигна до 88,60 долара за барел
Американският лек суров петрол стигна до 88,60 долара за барел

Американският лек суров петрол стигна до 88,60 долара за барел

Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия днес, след като последните данни за икономическото развитие на Китай, най-големият вносител на черно злато в света, подхраниха опасенията от настъпваща глобална рецесия, която неминуемо ще свие търсенето, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа поевтиняха с 90 цента или 1 на сто до 94,20 долара за барел.

Американският лек суров петрол изгуби 81 цента или 0,9 на сто до 88,60 долара за барел.

В предишната сесия петролните фючърси спаднаха с 3 на сто.

Данните от Китай показаха неочаквано забавяне на икономиката през юли под натиска на продължаващите антиковид ограничения и кризата на пазара на недвижими имоти.

Инвеститорите са в очакване и на повече информация за опитите за съживяване на ядрената сделка с Иран, което може да отвори достъпа на иранския петрол до световните пазари и допълнително да свали цените.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари