Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Тровят ли животни в квартал "Здравец"

1

Искам да изкажа своето възмущение от постъпката на живущите в кооперация в близост до пазарчето на „Олимп” в квартал „Здравец”.

Днес след като се прибирах от работа попаднах на една много странна за мен гледка. Забелязах посипан бял прах по оградата на обособената им градинка. След вглеждане (а и е близко до акъла) предположих, че всъщност това е много вероятно да е отрова от тази, която използваме за борба с мравки, хлебарки и други вредители. Надявам се да греша.

А каква е причината за поставянето на белият прах покрай оградата? Ежедневно от там преминават много бездомни животинки като кучета и котки, които много вероятно препикават тази градинка. Това е опит от страна на обитаващите сградата да избегнат това. Но не това е начинът, ако искаш да предупредиш, изкажеш мнение или да предотвратиш дадена постъпка. Пределно ясно е, че ако собственик на куче след като види посипано място няма да допусне любимеца си до там.

Но какво става с бездомните жовотинки, които посмеят да припарят до оградата? Замисли ли се човекът посипал белия прах, че всъщност от там всеки ден минават обикновени хора, и че стъпвайки те разнасят веществото не само на обособеното за защита място, а полепвайки по обувките те го внасят в домовете си. Това ли е цената, за да се запази непокътната малка част от засадената площ?

П.С. До живущите в блока. Това, което правите е безотговорно! Призовавам Ви за влагане на малко повече „акъл” в по-нататъшните Ви начинания! ”

Автор: И.И.
(Автор: И.И. - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари