Трима души са арестувани при полицейската акция в Русенско

1
Арестуван е пиян шофьор в град Бяла, както и са задържани няколко души, извършили кражби и побой
Арестуван е пиян шофьор в град Бяла, както и са задържани няколко души, извършили кражби и побой Снимка: Русе Медиа

Арестуван е пиян шофьор в град Бяла, както и са задържани няколко души, извършили кражби и побой

Трима души са арестувани при полицейска спецоперация в Русенско. Това съобщи комисар Димитър Вачков - началник на отдел "Охранителна полиция" към областната дирекция на МВР в Русе.

Спецоперацията се провежда от тази сутрин, съобщава БТА. Тя е насочена към противодействие на конвенционалната престъпност, стабилизиране на средата за сигурност и осигуряване на добър обществен ред, превенция на нарушенията на изборното законодателство, както и за пътна безопасност. На различни места в региона са изградени временни контролно-пропускателни пунктове, като един от тях е в град Сливо поле.

"Сформирани са 36 екипа от служители на областната дирекция на МВР. Участват и служители на жандармерията. Извършват се проверки на адреси, на лица и на автомобили. До момента са регистрирани пет престъпления", каза комисар Вачков.

Две от тях са в община Бяла. Полицаите са засекли шофьор да управлява превозно средство след употреба на алкохол. Водачът е арестуван. Униформените служители са установили и обявено за издирване моторно превозно средство с чужди регистрационни табели.

Другите три престъпления са регистрирани в Сливо поле. Две са за незаконно придобита дървесина, а третото е за кражба.

Вачков обясни, че са арестувани и други двама души. Те са заподозрени в извършването на грабеж, придружен с побой, на 61-годишен мъж. Престъплението е извършено на 5 март тази година в Русе. Нападателите взели от мъжа 1500 лева, както и документи за самоличност.

Полицейската спецоперация продължава, като Вачков обясни, че досега няма регистрирани нарушения на изборното законодателство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари