Тридневно веселие на празника на еленския бут

0
Много музика, танци, веселие и месни изкушения но очакват в Елена
Много музика, танци, веселие и месни изкушения но очакват в Елена

Седми празник на еленския бут подготвят в Елена.

Това съобщиха от местната администрация. Традиционно събитието ще се проведе около Димитровден в рамките на три дни.

В програмата са включени много музика, танци, веселие и месни изкушения. Празничните прояви ще започнат още на 26 октомври с изява на мъжка фолклорна група „Дъбене“. На следващия ден е същинското откриване на празника, който ще започне с възстановка „Пърлене на прасе над трап“, която ще се състои в специално оформения за целта касапски кът. По обяд на градския пазар ще бъде открита кулинарна изложба, тогава ще бъде даден старт и на програмата с участието на общински и гостуващи читалища. Организаторите са подготвили и приключенска игра „В търсене на изчезналия бут“.

Самодейни състави ще забавляват жителите и гостите на балканското градче, а вечерта небето над площад „Христо Ботев“ ще бъде осветено от празнична заря. Кулинарните прояви ще продължат и на следващия ден, съпътствани от много музикални изненади.

Празникът на еленския бут е едно от най-известните и мащабни събития в културния календар на града. Провеждането на кулинарния фестивал по Димитровден се свързва с традициите на балканджиите, които незнайно откога, по това време на годината се стичали на най-големия, пъстър и весел събор в околията.

Организатори на феста са община Елена и Местен съвет по туризъм.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари