Три вида гъби красят терена на Градския стадион

0
От общината не са притеснени от този факт
От общината не са притеснени от този факт Видео: Ruse Мedia

Глухарчета и три вида гъби от Гъбозавода в Красен красят терена на Градския стадион.

От общината не са притеснени от този факт. Според директора на ОП „Спортни имоти“ Веселин Богданов това не е необичайно явление.

Съвсем нормално е след 3-4 дена дъжд, затопляне и слънце да започнат да никнат гъби. Назад в годините това се е случвало редовно. Гъби има както на основния терен, така и на помощното игрище. Няма нищо смущаващо и нетрадиционно, а и гъбите ще бъдат премахнати и няма да пречат на футболистите“, коментира Богданов, предава Ruse Мedia.

Наличието на гъби си има своето обяснение. На терена е използвана тор, която е взета от Гъбозавода в Красен, а в нея е имало наличие на гъбен мицел. Така, попаднали в благоприятна среда на влага, спорите са започнали да се размножават.

Добрата новина е, че дренажът на стадиона вече е оправен и дъждовете не предизвикват наводнения и не превръщат терена в блато.

И още една очаквана новина – в понеделник започва изграждането на ВИП сектора на Градския стадион от страна на общината. Вече има строително разрешение и до края на годината промяната на визията на съоръжението трябва да бъде факт.

Проектът предвижда изграждане на козирка над два сектора и ВИП ложа над тунела за влизане в стадиона. Новата ВИП трибуна ще бъде на пет реда с по 10 места на ред, като под нея ще има две помещения за бюфети, достъпни за публиката. Ще се направят две служебни помещения, достъпни от съществуващия тунел, както и тоалетни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари