Три сигнала за щети от бурния вятър в Русе

0
Поривите на вятъра достигнаха 86 км в час в Русе
Поривите на вятъра достигнаха 86 км в час в Русе Видео: БНТ

Три сигнала за щети от силния вятър са постъпили в областната дирекция на МВР - за откъснала се ламарина от покрив, за повалено дърво и за счупен клон.

Сигнали за сериозни поражения до този час няма. Заради силния вятър са подадени щормови предупреждения на капитаните на корабите, плаващи по река Дунав.

Ето какво казва за БНТ изпълнителният директор на Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав в Русe инж. Павлин Цонев.

инж. Павлин Цонев - изп. директор на Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав - Русе: Всеки се съобразява с обстановката, съобразява се с мястото, където ще пътува, за да може да предвиди, ако навлиза в мост или друго съоръжение, или препятствие, което препятства габаритите на фарватера, да може да се съобрази и да премине безопасно. Ветрилната площ е голяма и трябват доста умения у щурманите. Така че те са свикнали, предполагам, корабоводителите. Корабите, които пътуват с пълни съдове, за тях не е толкова притеснително.

В Разград 11 села са с нарушено електроснабдяване заради скъсани проводници и аварирал трафопост. Десетки сигнали за паднали дървета в цялата страна са получени заради лошото време в Гражданска защита. В Лом и Монтана силният вятър е изкоренил дървета.

Във Враца 5 населени места са без електрозахранване. И в Добрич, Силистра и Велико Търново аварийните екипи работиха по отстраняването на паднали дървета. Да завършим все пак оптимистично. През следващото денонощие вятърът ще отслабне. Ще остане ветровито, но все пак синоптиците обещават утре да преобладава слънчево време.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари