Три съвета за бързо справяне с адската жега

0
Топлият душ звучи нелепо, но всъщност въздейства по-добре на тялото от студения душ
Топлият душ звучи нелепо, но всъщност въздейства по-добре на тялото от студения душ Снимка: БГНЕС / Архив

Съществуват няколко хитри начина, благодарение на които можете да се справите с горещините

Лятото е в разгара си и наша е отговорността да намерим начин за справяне с жегите. С всеки изминал ден температурите осезаемо се покачват, а синоптиците ни предупреждават за жълт и червен код в страната. Звучи наистина страшничко, особено ако сте от хората, които изобщо не могат да търпят да им е горещо, пише  Actualno.com.

Ето няколко съвета:

• Сложи още една щипка сол на храната си

Сигурно в този момент се питате как щипка сол ще реши проблема ви в жегата. Много е просто. Когато консумирате повече солени храни, ще жадувате за повече течности. Сред нас има и много такива хора, които забравят да пият вода и изобщо не са привърженици на тази напитка. Когато обаче ядете солено, тялото само ще алармира и ще ви насочва към чашата с вода.

В резултат на това температурата на тялото ще се понижава, а на вас ще ви е много по-хладно и приятно.

Можете дори да посолите динята. Звучи наистина странно, но соленият летен плод е истинско съкровище и спасение от горещините. Тя едновременно ни спасява от жегата и хидратира тялото ни.

Отделно от всичко това, нека припомним, че когато човек се поти, той губи огромно количество натрий от тялото си. Благодарение на солта вие ще регулирате неговите нива и ще бъдете във форма дори при много високи градуси.

• Почерпи се с чаша топъл чай

Да, малцина го правят, но истината е, че топлият чай ще ни накара да усетим прохлада и ще ни измъкне от неприятното състояние, в което сме изпаднали.

• Вземи топъл душ

Навярно повечето от вас, щом чуят за летни горещини, мигновено правят асоциация с хладен душ. Истината е, че топлият душ ще ни въздейства много по-добре. Не става въпрос за горещ, а приятно топъл душ, който да не образува пара в помещението.

Направете тези неща още сега и веднага ще забравите за нетърпимата жега!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари