Три музея обединяват сили в привличане на нови посетители

0
За целта ще бъдат създадени информационни точки
За целта ще бъдат създадени информационни точки Снимка: Dunavmost

За целта ще бъдат създадени информационни точки

Екомузеят в Русе, Природонаучният музей в Пловдив и Аквариумът във Варна обединяват сили в привличане на нови посетители. Това съобщи уредникът в отдел "Природа" към Русенския музей Венцеслав Петков, цитиран от БТА.

За целта ще бъдат създадени информационни точки. Интерактивните киоски ще бъдат поставени на видно място във всеки от трите музея и ще представят видеоматериали за другите два културни института.

"Така хилядите посетители на Екомузея в Русе ще се превърнат в потенциални посетители на поне още два музея. Общата цел е да се привлекат, задържат и развият нови аудитории, която налага обединяване на сили, развиване на нови партньорства", обясни Петков.

За всеки от трите музея ще бъдат заснети кратки видеа, които ще представят по пет различни зали или отдели на дадения културен институт.

"Когато посетителите на другите два музея видят видео представянето, те биха посетили при следващо пътуване някой от тези музеи", обясни Петков.

Предвижда се в края годината информационните точки да бъдат на местата си в трите музея и да функционират.

Инициативата е по проект "Аз гарантирам за теб", финансиран по Национален фонд "Култура".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари