Трети ден оръдието от Паметника на свободата стои преместено

5
Оръдието е преместено и не е на обичайното си място
Оръдието е преместено и не е на обичайното си място

Оръдието е преместено и не е на обичайното си място

Трети ден няма кой да върне оръдието от Паметника на свободата на мястото му, алармираха русенци, предаде Русе Медиа. Още на следващия ден след церемонията за 3 март се появиха постове в социалните мрежи, че оръдието е преместено и не е на обичайното си място. Хора споделиха, че са направили опит да го върнат обратно, но тъй като е много тежко, не са успели.

Към момента не е ясно кой и защо го е преместил, но не е тайна, че в пространството около Паметника на свободата редовно компании струпват пейки, за да си правят кътчета за сбирки и купони. Такова струпване и разместване е имало и в сутрешните часове преди церемонията на 3 март. Сутринта всички пейки са били открити на камара в непосредствена близост до кръглия шадраван.

В такива ситуации се налага жените, които се грижат за чистотата на градската градина, да ги вдигат и пренасят до местата им, а самите пейки не са леки, оплакаха се хигиенистки.

Макар на пръв поглед да няма нанесени вандалски щети по оръдието и по пейките, русенци разчитат, че видеонаблюдението в центъра на Русе ще позволи да се реагира бързо на подобни нарушения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    16
    На мен ми пука...
    Убеждавам се за пореден път, че има хора, или по - точно "хора", които за каквото и да се пише някъде, стандартно намесват, я кмета, я Путин... Това даже не е жалко, това е гнусно. Гнусно като констатацията на факта на някой, че току - що е стъпил в лайно... Иначе по темата, явно голямо е било желаниеот да се премести това оръдие, и явно е дело на поне 2 души...Защо са го направили - идея нямам, но факта, че на някой изобщо може да му хрумне нещо такова, говори за това, че яко сме я закъсали. А сме я закъсали яко, щото това е ПАМЕТНИК на СВОБОДАТА на РУСЕ, и щом някой е достатъчно малоумен за да не осъзнава къде е и какво прави, това говори за много сериозен СИСТЕМЕН проблем. А замислете се вече.
  • 1
    15
    Какво ти пука?
    Важното е оръдието на кмета да гърми. Оръдието на паметника е на трето място. Кой кмет, кой паметник, кой знае? На второ място е ненагледната крсавица и умница на селото. Децата са, в девета глуха. Те вървят на конвейр. Фърля семе на която нива е арендатор, за кратко време.
  • 5
    14
    Николай
    Това оръдие да бяха го обърнали към Общината и Областната администрация.
  • 3
    13
    бах ти глупаците
    До 5...беше коментара...този от райските градини...
  • 6
    12
    бах ти глупаците
    До 15 ...Кога си бил райска градина бе простак...?Когато чакаше за телевизор цяла нощ пред магазина или 20 години за скапана съветска кола .Бяхме лайняна градина и всеки искаше да си набие камшиците към мръсния Запад.И като падна правешкия урод народа се изнесе с 200....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари