Опасни ли са алеите, където спортуват русенци?

1
В района, където беше убита Виктория, няма видеонаблюдение
В района, където беше убита Виктория, няма видеонаблюдение Снимка: Велислав Върбанов

Убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова повдигна проблема за безопасността на алеите, където спортуват русенци.

"В района, където беше убита Виктория, няма видеонаблюдение", каза за Радио Шумен директорът на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност” Спасимир Димитров.

Видеосистемата на територията на община Русе се надгражда всяка година, към момента има поставени над 500 камери.

"Не можем изведнъж да обхванем целия град, процесът по изграждане на видеонаблюдение продължава", каза Димитров. Той допълни, че общината не разполага с лицензирана фирма за осигуряване на физическа сигурност и затова ще се разчита на полицията. За да се чувстват сигурни и в безопасност, Спасимир Димитров призова гражданите на Русе да използват за спорт и отдих облагородени и предназначени за тази цел места.

Клубът за бегови спортове “Runners of Ruse“ започна подписка с искане за поставяне на видеонаблюдение на входно-изходните точки на местата, които се ползват за спорт и отдих. Подписи се събират до събота включително, а на 15 октомври представители на клуба ще бъдат пред Съдебната палата от 18.30 ч до 19 ч. Настоява се още за присъствие на служители на охранителна полиция или на общинската фирма КООРС на местата, където се спортува активно, а също за контрол над агресивното или непристойно поведение.

Подписката започна по време на бягането по маршрута на Виктория Маринова, ден след инцидента. В него се включиха над 200 души от Русе, Разград и Търговище. Документът ще бъде внесен в общинската администрация и пред общинския съвет с настояване за незабавни действия.

Повече подробности по темата чуйте в прикачените файлове. Ирина Маринова разговаря с директора на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност” Спасимир Димитров и с Велизар Ташев от “Runners of Ruse“.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари