Русенци затрупаха с цветя Паметника на свободата

4
Слабо освиркване и ръкопляскания едновременно съпроводиха поднасянето на венец от руската дипломатическа мисия
Слабо освиркване и ръкопляскания едновременно съпроводиха поднасянето на венец от руската дипломатическа мисия Видео: Русе Медиа

Огромен брой венци и цветя обсипаха Паметника на свободата в Русе по случай Националния празник 3 март

 Пространството се оказа недостатъчно и се наложи цветята да се полагат и по стъпалата, предаде Русе Медиа. 

Тържествената церемония започна под звуците на Духовия оркестър, след което слово произнесе областният управител Анатоли Станев. Малката певица Бориса Кунева от ДВГ „Слънце“ изпълни „Молитва за България“, а свещеници от Русенската митрополия отслужиха заупокойна молитва за загиналите и благодарствен молебен за извоюваната свобода.

На церемонията не присъстваше генералният консул на Русия в Русе, но бе поднесен венец от името на дипломатическата мисия. Това бе съпроводено както със слаби опити за освиркване, така и със слаби ръкопляскания, но празничната атмосфера не беше нарушена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Свети Унуфри
    До №3: Видно е, че обичаш да лапаш руски п*шки, а сега се правиш на сърдит.
  • -4
    3
    Калашников
    България никога не е съществувала,земята е руска,българите са най големите малоумници и не заслужават нищо добро!Но иде скоро Путин ще е тук и ще ви затрие
  • 5
    2
    Милю
    Да допълня, че е значимо украинското участие и в битката при Шипченския проход. В отбраната на прохода участват 35-ти Брянски и 36-ти Орловски полк, в които служат полтавчани; 4-та стрелкова бригада, съставена от селяни от Херсонска област, която по време на боевете получава неофициално наименование «Желязна»; 53-ти Волински, 54-ти Мински, 55-ти Подилски и 56-ти Житомирски полк на 14-та дивизия, състоящи се от селяни и граждани от Харкивска, Полтавска, Киевска и Херсонска област.
  • 14
    1
    Смехурко
    Честит национален празник,българи! Нека всеки знае и помни историята - България е освободена от пет вековно робство от Русия! По силата на санстефанския мирен договор България получава територии от днешна Сърбия,Македония,Албания и Румъния! 170000 кв.км е територията на България според договора!!!Никоя от великите западни сили не иска голяма,силна и най-вече православна държава на балканите!Мисля,че на всики ни е ясно,че от време оно не сме нито независими,и нито свободни!Поне нека имаме политици държавници,които не само на думи,но и на дело да работят за просперитета на България!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари