Трафопостове предизвикват рак

0
Истерия заради вредни лъчения от трафопостовете в големите квартали набира все по-голяма сила
Истерия заради вредни лъчения от трафопостовете в големите квартали набира все по-голяма сила

Истерия заради вредни лъчения от трафопостовете в големите квартали набира все по-голяма сила. Жител на Бургас се оплака преди дни в социалните мрежи, че близостта до високоволтовата инсталация е предизвикала поява на рак у живущите там, пише Ретро.бг.

Адско жужене

„От 20 години живея в блок, под чийто първи етаж навремето са решили да турят трафопоста. Мога да ви кажа, че дори на последния се чува дразнещото жужене“, оплака се бургазлията. Той заяви, че с годините един по един апартаментите от първия етаж се обезлюдили, защото хората си заминали с различни онкологични диагнози.

В столицата, особено в кв. „Младост“, също не липсват гласове против електромагнитните облъчвания (ЕМГ). Специалисти обясниха, че заради високото напрежение там се завихряли индукционни полета, които разстройвали работата на човешкия организъм. В резултат се получавали мигрени, задух, алергии, а след дългогодишно пребиваване в такава среда и рак.

Кооперацията ни се намира на една ръка разстояние от трафопоста. Бог да го прости мъжа ми, кръвното му непрекъснато играеше. Докторите така и не разбраха от къде идва проблемът. Накрая инсултът го довърши“, оплака се 62-годишната Димана В., пред ПИК.

Страх от облъчване

В кварталите в близост до Околовръстното шосе, пък са настръхнали от далекопроводите. Там блокчета стоят непродаваеми с години и никой не може да разбере защо. Брокер наскоро разкри, че интелигентни хора на средна възраст са му споделили истинската причина сделката да не се състои.

„Казаха ми, че се отказват от апартамента, защото точно отгоре е минавала дебелата жица с тока. Преди години едно проучване в краен квартал в САЩ е показало, че далекопроводите увеличават риска от развитие на рак на кръвта с над 70%. Оттогава им е тръгнала лошата слава, която очевидно вече идва у нас“, коментира Елина С., брокер на имоти в Столицата.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари