Трафикът на Дунав мост се нормализира

0
Трафикът на Дунав мост се нормализира
Видео: БНТ

Километрична опашка от тежкотоварни автомобили се образува от сутринта на граничния пункт Дунав мост при Русе.

Този път причината е, че от АгенцияМитници" обновяваха софтуера за пътните такси и разрешителни. Продължителното чакане изнерви шофьорите, информира БНТ.

Въпреки че софтуерът на АгенцияМитници" беше обновен предсрочно, още в 11 часа колоната от тежкотоварни автомобили беше дълга почти 6 километра. В момента на граничния пункт работят всички трасета, които са три за тежкотоварните и три за леките коли.

Трафикът започна да се нормализира, а колоната от камиони да намалява. През деня обаче много от шофьорите нямаха представа защо чакат и недоволстваха, че не могат навреме да доставят стоката си. Заради тахошайбите и работното време, на някои им се наложи да се редят отново на опашката.

От АгенцияМитници" са категорични, че с обновяването на софтуера, обработката на данните на автомобилите ще се извършва по-бързо. През „Дунав мост“ за денонощие преминават над три хиляди превозни средства.

Важна информация за водачите, които шофират в северната ни съседка е, че румънският Закон за движение по пътищата е много по-строг от нашия. Затова и много българи остават без книжки заради допуснати нарушения.

Оказва се обаче, че след изтичане на наказанията отнетите книжки често пътуват с месеци и даже години към своя притежател.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари