Траен спад в заболеваемостта от COVID-19 в Русе

0
За изминалата седмица заразените с коронавирус са деветима души, а оздравелите са 23-ма. Има и двама починали
За изминалата седмица заразените с коронавирус са деветима души, а оздравелите са 23-ма. Има и двама починали Снимка: EFE

Траен спад в заболеваемостта от COVID-19, отчитат здравните власти в Русе.

За изминалата седмица заразените с коронавирус са деветима души, а оздравелите са 23-ма. Има и двама починали. За сравнение в периода между 21-и 27-и юни заболелите бяха 11, а излекуваните 34-ма. Тогава нямаше починали.

Към вчерашна дата стойността на индикатора на база 14-дневна заболеваемост е вече 9.7, като за сравнение показателят през изминалата седмица беше 13.5. Както на база 14-дневна заболеваемост, така и на седмичен ръст област Русе остава в т.нар. зелена зона по разпространение на коронавирусната инфекция.

В крайна сметка от началото на пандемията към днешна дата диагностицираните с коронавирусна инфекция в област Русе са 14256, като активните случаи са 73. Броят на излекуваните достигна 13278, а починалите станаха 905 на възраст между 26 и 98 години.

Що се касае до процеса по имунизация срещу COVID-19 в област Русе, към момента са извършени 46997 имунизации, като повторна доза са получили 22021 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. През последната седмица са извършени 1921 имунизации, като получилите първа игла от някои от препаратите са 1161.

През делничните дни на настоящата седмица от 08.00 до 15.00 часа е осигурен „зелен коридор“ за ваксинация в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе. Не е необходимо предварително записване на час. В пункта разполагат както с иРНК, така и с векторни ваксини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Добро утро, господине! Обаждаме се от Еконт, имате голям пакет.
- Благодаря за похвалата и лек ден!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари