Трабант върху водно колело е тазгодишната атракция по Дунав

0
Международната дунавска регата "ТИД 2016" акостира в Русе
Международната дунавска регата "ТИД 2016" акостира в Русе

Трабант върху водно колело е тазгодишната атракция по Дунав, като участник в международната регата "ТИД 2016” .

Странният плавателен съд обаче се движи бавно надолу по течението и вероятно ще пристигне заедно с последните в Русе. Сред по-интересните плавателни съдове в ТИД тази година има трабант върху водно колело, както и сал сглобен от ВиК-тръби и европалети, предаде 24 часа.

Първите лодки от международната дунавска регата акостираха по обяд в Русе. Общо 102 участници със 74 плавателни съдове пускат котва на русенския бряг под Гранд хотел "Рига", където ще престоят до 17 август. На 16 август участниците ще си почиват, като съчетаят това и с разходка из забележителностите в града и региона, за което вече имат осигурен гид.

На 17-ти, те потеглят за Ряхово, Тутракан, Ветрен и последна спирка от българския бряг – Силистра, където се очаква да пристигнат на 21-ви август. Най-възрастният участник е 85-годишната германка Урсула фон Брешке, която е с над 37 последователни участия. Най-младият пък е 13-годишният Йосиф Дервенски.

Основните проблеми, които срещат организатори и участници, са свързани предимно с битовите условия по Дунав. На места е имало хубави бани и тоалетни, които обаче са били заключени през нощта, а на други единственото санитарно помещение е била 1 външна тоалетна в двор.

Това е 61-вото издание, като сред участниците има 40 представители на Румъния, Австрия, Германия, Сърбия и Швейцария.

Още около 40 представители на Яхтклуба и Туристическо дружество "Приста" се присъединиха към регата от Русе, с което българските участници станаха близо 100, уточни ръководителят на българския етап от международния поход по река Дунав Йонко Кожухаров.

"ТИД 2016" преминава през Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия, Хърватска, България и Румъния. Походът по вода стартира от Германия през месец юни и ще завърши в края на август, началото на септември, когато се очаква да достигне в района на делтата на река Дунав.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари