Този масаж топи мазнините от корема ви

0
Масажът трябва да се извършва спокойно, лежейки по гръб, вижте стъпките му
Масажът трябва да се извършва спокойно, лежейки по гръб, вижте стъпките му

Благодарение на фитнеса можете да свалите няколко килограма, но мазнините на корема остават?

Не бързайте да се разстройвате! Самостоятелният масаж ще бъде вашето спасение! Този масаж е изключително прост и не е продължителен, но помага много. Основното нещо е постоянството, иначе няма да работи!

Масажът трябва да се извършва спокойно, лежейки по гръб, сподели Zdrave.to.

1. Поставете ръцете си на стомаха. Първо вземете 10 дълбоки вдишвания и издишайте със стомаха си. Почувствайте как ръцете ви се повдигат и спускат.

Поставете палците на пъпа. Трябва да се простират на 2 см от него. Пръстите сочат в посока на коремната кост. Използвайте дясната си ръка, за да завъртите обратно на часовниковата стрелка. Повторете 10 пъти.

2. След това извършете същия масаж с лявата си ръка - кръгови движения в кръг. Дясната ръка остава на едно място, без да се движи. Повторете 10 пъти.

3. След това и двете ръце правят кръгли движения по коремната стена едновременно - една срещу друга. Направете този масаж за около 2 минути.

4. Лявата ръка се спуска по корема, палецът пада под пъпа. Дясната ръка се плъзга по коремната стена с малки кръгови движения обратно на часовниковата стрелка, издига се до областта на стомаха, 10 повторения.

5. Сега дясната ръка (както е описано в точка 5) прави кръгови движения, а лявата - почива. Повторете упражнението 10 пъти.

6. Двете ръце правят кръгови движения на корема в противоположни посоки. Повторете това упражнение за около 2 минути.

7. Променете позицията на ръцете, поддържайки контакт със стомаха. Лявата ръка се плъзга по кожата. Дясната се плъзга надолу и след това прави кръгови движения около 10 пъти.

8. Сега дясната ръка почива, пръстите са затворени. Лявата ръка прави меки кръгови движения в областта на стомаха (10 повторения).

9. И двете ръце отново се движат спокойно и симетрично в противоположни посоки. Завършете масажа с ръце на стомаха. Дишайте с корема си дълбоко и спокойно за около 2 минути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари