"Топлофикация Русе" работи по проект за осигуряване на чиста енергия

0
Според инж. Севдалин Желев изпълнението на екологични политики е тяхната мисия
Според инж. Севдалин Желев изпълнението на екологични политики е тяхната мисия Снимка: БГНЕС

Според инж. Севдалин Желев изпълнението на екологични политики е тяхната мисия

"Опазването на околната среда и чистия въздух за бъдещите поколения е грижа на всеки един от нас. Ние сме убедени, че това е възможно чрез инвестиции в преминаване на екологични горива, с които не се отделят вредни емисии. Ето защо в "Топлофикация Русе" се фокусираме върху активните мерки за опазване на околната среда". Това заяви инж. Севдалин Желев, изпълнителен директор на една от големите български топлофикации.

По думите му изпълнението на екологични политики е тяхната мисия и ангажимент за подобряване на качеството на въздуха в Русе. Той посочи, че по този начин изпълняват приложимите изисквания на европейското и национално законодателство.

Изпълнителният директор на "Топлофикация Русе" каза, че предприятието от години инвестира в екологични проекти.

Той разказа за един от големите им зелени проекти, по които в момента се работи, а именно преминаването на производство на енергия от природен газ.

Директорът на "Топлофикация Русе" обясни, че преди две години са инвестирали в три газови когенератора. По думите му, въпреки трудностите, преди които са били изправени заради пандемията от COVID 19, икономическата и енергийна криза, проектът е почти завършен. Инж. Желев заяви, че по план мощностите трябва да бъдат включени в експлоатация още през отоплителен сезон 2022/2023 г. Той заяви, че им остават довършителни дейности и тестови изпитания на съоръженията като уточни, че опитни инженери следят на място реализацията на проекта.

"Крайната цел на инвестицията е поетапната трансформация на предприятието. Чрез модерните съоръжения градът ще има по-ефективно производство на топлинна енергия, по-чист въздух и нови инвестиции в местната икономика", обясни инж. Желев. По думите му с реализирането на проекта от дружеството ще постигнат диверсификация на горивния микс и намаляване на количеството въглища. Инж. Желев обясни, че производството на енергия от природен газ е много по-екологично в сравнение с твърди изкопаеми горива.

Директорът на ТЕЦ-а увери, че въпреки негативното отражение на икономическата, енергийна и здравна криза в световен мащаб, "Топлофикация Русе" ще продължава да работи и да осигурява надеждно и сигурно отопление за крайните потребители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    Гост
    До 5: Слезте на земята! Щом потребителите са свикнали да плащат една цена, ще си плащат по-толкова, ако ще и без пари да е суровината за доставчика. Всяко поевтиняване е печалба за доставчика, не е за рахата на крайния потребител.
  • 0
    6
    Гост
    А по-евтина, кога?
  • 4
    5
    ProFanbutan
    Сигурно газа ще е от собствен източник?!?! Само тогава може цената за крайния потребител да е поносима. Поредната порция прах в очите!
  • -2
    4
    до 3
    Ефективно е доколкото е колективна цена. Хора не са стъпвали в жилищата си от 20 години, но плащат "сградна инсталация".
  • 4
    3
    до 2
    Напротив! Централното топлоснабдяване е нещо изключително добро и ефективно. Не знам как е в Япония, но в цяла западна европа се използва в големите градове. Проблемът е кой използва и контролира този ресурс. В Булгаристан - никой! Някакви мутри си присвоиха топлофикациите , горят каквото им падне и искат колкото си решат, че трябва да искат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари