Тодор Тагарев се срещна с швейцарския посланик

0
Министърът на отбраната открои приноса на Швейцария за обучението на български военнослужещи
Министърът на отбраната открои приноса на Швейцария за обучението на български военнослужещи Снимка: Министерство на отбраната

Министърът на отбраната открои приноса на Швейцария за обучението на български военнослужещи

Перспективите за развитието на двустранното сътрудничество в областта на отбраната и въпроси от актуалния дневен ред на сигурността в Черноморския регион бяха основните теми на срещата на министъра на отбраната Тодор Тагарев с извънредния и пълномощен посланик на Швейцария в България Н. Пр. Раймунд Фурер. Тя се проведе днес, 11 септември, в Министерството на отбраната, съобщиха от ведомството.

Беше отбелязано традиционно доброто партньорство в областта на сигурността и отбраната между двете страни. Министър Тагарев открои приноса на Швейцария за обучението на български военнослужещи и служители в областта на гражданско-военните отношения и проблемите на международната сигурност като изтъкна ролята на Женевския център за политика на сигурност в тази област.

Фокусът на разговорите беше поставен и върху модернизационните проекти за Българската армия. Министърът на отбраната благодари за предоставената от Швейцария възможност за обучение през тази година на български военнослужещи от ВВС на тренажор „AS 332 LI Full Flight Simulator (FFS). Такова обучение за пилоти на хеликоптери е планирано и за 2024 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ***************************************************************************************
    Двама мазни PD-расти!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари