Тодор Тагарев: Осъждаме атаките на "Хамас", Израел има право на мирно съществуване

0
Министърът на отбраната подчерта българската позиция, осъждаща терористичното нападение срещу Израел
Министърът на отбраната подчерта българската позиция, осъждаща терористичното нападение срещу Израел Снимка: Министерство на отбраната

Министърът на отбраната подчерта българската позиция, осъждаща терористичното нападение срещу Израел

Двустранното сътрудничество обсъдиха министърът на отбраната Тодор Тагарев и Н.Пр. Йозеф Леви Сфари, извънреден и пълномощен посланик на Държавата Израел на среща в Министерството на отбраната.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев подчерта българската позиция, осъждаща терористичното нападение срещу Израел, отразена в декларацията, приета от Народното събрание на 13 октомври 2023 г. В нея се призовава международната общност да бъде солидарна с Израел и да подкрепи усилията на държавата да защити живота и сигурността на своите граждани.

„България осъжда безмилостните атаки на „Хамас“ и подкрепя Израел в решимостта да защити своето право на мирно съществуване, да продължи да поддържа ценностите на свободата, законността, демокрацията и мира“, посочи министър Тагарев по време на срещата като подчерта правото на Израел да се защитава съгласно международния правов ред.

Н.Пр. Йозеф Леви Сфари изрази благодарност към министър Тагарев за подкрепата и съпричастността към народа на Израел. По време на разговорите бяха обсъдени нарастващите заплахи за сигурността на държавите от Европейския съюз във връзка с опасността от тероризъм.

На срещата присъстваха заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, началникът на отдел „Двустранно и регионално сътрудничество“ Даниела Григорова и заместник-ръководителят на мисията на Израел в България Наама Леви.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Това е парадокс
    Като имат право на мирно съществуване, защо не спират да убиват палестинците и да им крадат земята от 40те насам и всеки по планетата или трябва да ги подкрепя или е обвинен в антисемитизъм? Тази работа със измислената еврейска държава, която изобщо не трябва да съществува е толкова нелепо.
  • -1
    4
    N3, "браво", и какво общо има...
    Или, викаш, кой външен, кой на отбраната, министър, все едно, важното е, че евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано! Анадънму?😀
  • -7
    3
    Браво
    Най-добрият външен министър на България за последните 33 години!
  • 7
    2
    ДА БЕ ДА....
    кое подкрепяш май много те е страх от америка,колко години са нужни още на израел да заграбва и убива хора на собствената им земя,нима палестинците имат по- малко право на живот.
  • 4
    1
    dgd
    Това да имаш право на това или онова няма никакво значение. Имаш право на живот - идва някой и ти пръска мозъка. Ти си оставаш с правото си. И тука е същото - може да имаш каквито си искаш права, но до теб има хора, които искат да ти отрежат главата. Ми имай си правото на мирно съществуване. Ако тълкуваме правото на мирно съществуване като право да извършваш етнически прочиствания тогава Народна Република България и тоталитарния режим на Тодор Живков не са виновни за възродителния процес - преследвали сме правото си на мирно съществуване като то е минавало през етническо прочистване.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Момченце слушайки опера се обръща към майка си:
- Ако викаме така, нас в детската градина ни наказват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари