Тодор Тагарев: Българската армия е отслабена от руската дезинформация

1
Постоянният страх от война сериозно засяга способността на армията да се бие
Постоянният страх от война сериозно засяга способността на армията да се бие Снимка: БГНЕС

Постоянният страх от война сериозно засяга способността на армията да се бие

Постоянният страх от война, който в момента прониква в българското общество, подхранван до голяма степен от руска дезинформация, започва сериозно да засяга способността на армията да се бие. Това заяви българският министър на отбраната Тодор Тагарев, цитиран от брюкселския портал Euractiv.

Опозиционните партии БСП и "Възраждане" разкритикуваха политиката за сигурност на правителството по време на дебата по внесения от тях вот на недоверие срещу правителството.

В отговор на това Тагарев обвини и двете партии в разпространение на дезинформация, посочвайки как това намалява желанието на младите хора да преследват кариера в армията.

Всъщност от началото на войната в Украйна кандидатстването във военните академии е намаляло с 35%, а броят на кадетите с 45%, според анализ на Министерството на отбраната, който прогнозира огромен недостиг на офицери в армията през следващите четири години.

"Това е ясен пример, че дезинформационната кампания на парламентарните партии намалява бойните способности на страната“, каза Тагарев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    10
    Spermaman
    №4, аз лично няма да се предам. Просто ще правя яко диверсии, случайно ще гръмне граната в колата на командира, случайно ще изгърми склад с муниции, случайно Руснаците ще научат координатите на радарна система, ПВО, артилерийска точка. Идеи много.
  • 3
    9
    фена на Путин
    Никой не иска да се бие за украина и сащ, ясно ли ти е, боклук ? Те и в самата украйна не искат да мрат за щатите. Хващай си дърмите и напускай. Нагледахме ти се.
  • 3
    8
    Бивш, ма си и "ентелегентен",...
    Добре, че е магаренко, та да ми отвори очите! А аз се чудя, що написледък е нефелна работата, а то какво било - правилно, Русия и в частност Путин, са виновни! За всички идиотизми на нефелните ни "управляващи"! Анадънму?
  • -13
    7
    Бивш
    Видяхте ли коментарите ? Е те ,това е хибридна война ! Съчетана с човешката простотия ,тя има резултати и явно ни чака живот ,като на руснаците !
  • 15
    6
    тагаренко кърти миФки
    „Постоянният страх от война сериозно засяга способността на армията да се бие“ егати армията, която се страхува от основното си задължение!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари