Тодор Кантарджиев: Грипът и острите респираторни заболявания продължават да върлуват

0
Професорът коментира и заболяванията денга и зика, които се предават от комарите
Професорът коментира и заболяванията денга и зика, които се предават от комарите Видео: NOVA

Той коментира и необходимостта от навременни действия срещу комарите

Грипът и острите респираторни заболявания продължават да се разпространяват. Епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев обясни в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS, че парагрипните вируси не засягат белия дроб и не дават бактериалните усложнения, които се наблюдават при грипа.

Професорът каза, че има намаляване на ръста на респираторните инфекции.

Кантарджиев акцентира на необходимостта от предприемане на действия срещу комарите. Според него трябва сега да се вземат мерки, тъй като после ефективността при пръскане не е голяма.

Професорът коментира и заболяванията денга и зика, които се предават от комарите. Епидемиологът каза, че тирговият комар пренася и двете трески. „Той е опасен, защото лети през деня и е по-малък от другите комари“, подчерта професорът.

Д-р Людмил Джурджов посочи, че след грипа се наблюдават усложнения. Той допълни, че високите температури също оказват влияние върху разпространението на вирусите. Лекарят препоръча да не се провежда самолечение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари