ТИР излетя от пътя Русе - Бяла, шофьорът му заспал

0

Турски ТИР излетя от пътя Русе - Бяла, затваряйки движението за няколко часа, предаде БГНЕС.

Шофьорът му е оцелял по чудо, след като клон от дърво за малко да пробие стъклото на кабината. Катастрофата е предизвикана, защото водачът е задрямал зад волана.

Инцидентът се е случил тази нощ в района на 9-ия километър преди Русе. Мястото е обозначено със знаци за опасни завои. ТИР-ът е пътувал към Дунав мост и е превозвал мебели. Шофьорът е задрямал и на завоя е изпуснал управлението. Камионът е навлязъл в насрещното движение, отнесъл е мантинелата и е спрял в нивата, в непосредствена близост до ограда на вилен имот. По пътя си е отсякъл и голямо дърво, а един от счупените клони е потрошил предното стъкло от страната на шофьора. Клонът се е заклинил в покрива и по чудо не е пробил кабината, което е спасило живота на турския гражданин.

Заради инцидента трафикът до 6.30 сутринта е бил спрян и пренасочен по обходен маршрут. От сутринта екипи на Пътното управление са започнали да режат крайпътните храсти и да разчистват дърветата, за да може да се освободи участъкът около камиона. Ще бъде направен опит той да бъде изтеглен от местопроизшествието.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари