Тежкотоварният трафик от Русе ще се разпределя във вътрешността на страната

0
Русе винаги е бил лицето на държавата, каза кметът
Русе винаги е бил лицето на държавата, каза кметът Снимка: Община Русе

Това е решението след настояване на кмета 

Tежкотоварният трафик от Русе ще бъде разпределян във вътрешността на страната, обяви днес новият министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Три дни след встъпването си в длъжност той се зае с горещия проблем на Русенския регион, за решаването на който усилено се бори кметът на Русе Пенчо Милков. В срещата се включиха зам.-главният  секретар на МВР, областният управител Анатоли Станев, местните ръководители на МВР, Областно пътно управление, Гранична полиция, ДАИ и българският посланик в Букурещ Радко Влайков. Пред компетентните институции кметът на Русе настоя за мярката, като посочи, че тя е най-благоприятният вариант за русенци.

Всеки път, когато излизаме на протест за тежката пътна обстановка в Русе, опашки от тирове няма. Желанието ми е държавата да организира на национално ниво трафика така, както бе на 3 август, когато русенци протестираха за последно. Нека тази организация се поддържа от съответните институции, защото Русе винаги е бил лицето на държавата“, каза Пенчо Милков.

Той предложи 20-километровата опашка, характерна в последните месеци за Русе, да бъде разпределена от компетентните институции на територията на другите области по трасето на тировете, така че да не се стига до ескалиране на напрежението в отделни населени места.

Министър Демерджиев увери, че предложението ще бъде представено пред Министерския съвет. За създаването на желаната организация може да бъде използван опитът от зимното поддържане на пътищата в страната, при което тировете се отбиват от пътя, като няма да се допусне престоят им в населени места, така че да се създава напрежение. Ангажимент на МВР ще е да контролира водачите, които се опитват да заобиколят тази организация на движението. Иван Демерджиев допълни, че с включването на допълнителни сили извън Русе и добрата комуникация с Националния координационен център, ситуацията следва да се облекчи до реализирането на общинския проект за голям буферен паркинг.

Кметът Пенчо Милков предостави на министъра и официално писмо с искания от името на русенци, сред които бяха още 10% от приходите от таксата за преминаване на Дунав мост да остават в Русе и да бъдат влагани в поддръжката на инфраструктурата, а проверките на граждани при преминаване на границата да бъдат облекчени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    ...
    абитата ще минават през други участъци само и само за да се озоват направо на късата опашка край моста. и наглите умирисници усраинци също. доста са тъпи тези държавни служители. кметЯ ни е най-кухата тръба на масата. ебаси немощния бездарник, един батак не е оправил.
  • -4
    3
    До 1
    От “мъдро” мълчане, парите от такси за паркинг, безалкохолни, храни … ще отидат по другите общини. До 2 За магистралите, не съм съгласен. Скъпи са, некачественни, висока поддръжка ... тия Тирове създават само проблеми, инциденти .... Според мен трябва да се набляга на жп-превоза. Унгария обяви, че развива хъб за жп превози между Китай и Европа. България защо пък да не развие хъб за жп превози между Азия и Европа ?
  • 8
    2
    плюс-минус
    Преливате от пусто в празно. Трябва магистрала Русе - Търново! Трябва трети мост над река Дунав, но да е по средата между Русе и Видин.
  • 6
    1
    Мунчо
    А Ънътоли нищо ли не е казал? Явно е мълчал мъдро.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари