Тежко дежурство за пожарникарите в Русе, гасиха пламнали автомобили в квартал "Дружба"

0
Пламъците тръгват от едната кола, но покрай нея са засегнати още два автомобила
Пламъците тръгват от едната кола, но покрай нея са засегнати още два автомобила Снимка: Dunavmost, архив

През изминалите почивни дни екипите на РДПБЗН са реагирали на 6 сигнала за произшествия

Пожари без причинени материални щети, огнеборците са гасили: в сухи треви в русенския кв. Долапите; в отпадъци в гр. Русе на ул. Ганчо Карамаждраков; в суха трева и храсти в гр. Сливо поле до помпена станция; и в района на гр. Две могили - до главния път. Два пожара с материални щети пожарникарите са потушили в нощта срещу неделя и вчера вечерта.

За времето от 01:06 до 02:40 часа на 8 май екип от Първа РСПБЗН в Русе е посетил сигнал за възникнало горене в автомобил в русенския кв. "Дружба 1", до бл.1. При пристигане на място от пожарникарите е установено, че горенето е обхванало изцяло автомобил марка „Фолксваген“ , модел „Транспортер“, като са били нанесени щети и на: лек автомобил с марка „Волво“ - обгоряла цяла лява страна; лек автомобил марка „Форд“ – засегнати декоративни лайсни на дясна страна; и лек автомобил марка „Фолксваген“, модел „Шаран“ – с щети по дясна страна и стопено дясно огледало за задно виждане. Горенето е ликвидирано на площ около 4 кв.м. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на МВР и е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ за изясняване на случая.

Вчера вечерта, между 18:16 и 19:00 часа, служители от РСПБЗН – Две могили с един автомобил са били пратени на сигнал за запалени сухи треви в близост до главен път Русе – Бяла. На място пожарникарите са установили че са се запалили изхвърлени битови отпадъци и гуми да пътя, което е водело до задимяване на пътният участък.

Още един пожар с причинени материални загуби е станал тази сутрин. От 06:12 до 07:12 часа служители от РСПБЗН – Ветово с два автомобила са посетили адрес в гр. Ветово, след обаждане за запален сайвант в имот. При отиване на адреса е установено, че пожарът е засегнал дърва за огрев и дограма. При инцидента не са пострадали хора. Предполага се, че запалването е заради небрежно боравене с открит огън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари