ТЕЦ „Бобов дол“ се сдоби с нова газанализаторна станция

0
Тя ще извършва собствени непрекъснати измервания на газовете след една от сероочистките на централата
Тя ще извършва собствени непрекъснати измервания на газовете след една от сероочистките на централата Снимка: БГНЕС / архив

В изпълнение на условията на Комплексното разрешително, издадено на ТЕЦ „Бобов дол“, бе закупена газанализаторна станция, която ще извършва собствени непрекъснати измервания на газовете след една от сероочистките на централата.

Апаратурата е била доставена вчера, а дейностите по монтажа и пускането й в експлоатация са започнали днес.

От ТЕЦ „Бобов дол“ съобщиха, че се очаква системата да бъде пусната в експлоатация до 10 март тази година.

Газанализаторната станция е производство на немската компания Dr. Feodisch и отговаря на всички изисквания на законодателството и екологичните норми. Процесът е надлежно съгласуван с Министерство на околната среда и водите, както и РИОСВ, които разполагат с цялата необходима информация и документация. С оглед изпълнението на нормативните изисквания ТЕЦ „Бобов дол“ е в постоянна комуникация в компетентните институции.

С пускането в експлоатация на тази станция, ТЕЦ „Бобов дол“ прави поредната стъпка за опазване на чистотата на въздуха.“ Това заяви Елка Зарева, главен еколог на Централата.

Със закупуването и пускането в експлоатация нагазанализаторна станция ТЕЦ „Бобов дол“ изпълнява стриктно всички изисквания на МОСВ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари