ТЕЦ-ът на Ахмед Доган е вторият най-голям длъжник на Булгаргаз

1
Александър Николов: Имахме намерение и желание задълженията на “ТЕЦ Варна” да бъдат намалени, но за съжаление до момента това не е факт
Александър Николов: Имахме намерение и желание задълженията на “ТЕЦ Варна” да бъдат намалени, но за съжаление до момента това не е факт Снимка: БГНЕС

След въпрос на Ивайло Мирчев: ТЕЦ-ът на Доган е вторият най-голям длъжник на “Булгаргаз”

ТЕЦ “Варна”, собственост на Ахмед Доган, е вторият най-голям длъжник на “Булгаргаз” след столичната “Топлофикация”. Това каза министърът на енергетиката Александър Николов в отговор на актуален въпрос на народния представител от “Демократична България” Ивайло Мирчев.

Мирчев попита министъра какво е актуалното състояние на задълженията на “ТЕЦ Варна” към държавната газова компания във връзка с подобряването на финансовото състояние на самия “Булгаргаз”.

“Имахме намерение и желание задълженията на “ТЕЦ Варна” да бъдат намалени, но за съжаление до момента това не е факт. Конкретни числа не мога да съобщя, но мога да кажа, че е вторият най-голям длъжник след “Топлофикация-София”, каза Николов при изслушване в комисията по енергетика.

През декември заради задълженията на ТЕЦ “Варна” бяха спрени доставките на газ и сметките му бяха запорирани, според редица медийни публикации.

В отговор на друг въпрос на Мирчев, енергийният министър заяви, че ремонтът на ПАВЕЦ “Чаира” се бави, но поетапно централата включва мощности.

“Нормалната работа на ПАВЕЦ “Чаира” е от изключително голямо значение за балансиране на енергийната система в този сложен период”, добави министърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари