Тестват за коронавирус учителите в Русенска област

1
Изследванията са безплатни и по желание, като те ще се извършват от служители на Регионалната здравна инспекция
Изследванията са безплатни и по желание, като те ще се извършват от служители на Регионалната здравна инспекция Видео: КИС 13

830 души педагогически и непедагогически персонал от училищата на територията на област Русе са се записали за провеждане на бързи антигенни тестове за COVID-19

Това стана ясно от проведен преди минути разговор между областния управител Галин Григоров и директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова. Близо 700 от записалите се са учители, а останалите са помощен персонал.

Тестването ще започне от идния понеделник и се очаква да приключи до 3 февруари. Изследванията са безплатни и по желание, като те ще се извършват от служители на Регионалната здравна инспекция. В ход е и организирането на цялостния процес, като за момента се предвижда тестовете да се правят в училищата. По изключение, ако желаещите да бъдат изследвани от дадено училище са малко, то тестването ще се извършва и в една от сградите на местното РЗИ, намираща се на бул. „Придунавски“ 68.

Разбира се, ако някой от педагогическия или непедагогическия персонал не се е записал предварително няма да бъде върнат, в това уверяват от Регионалната здравна инспекция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Съдията пита свидетел:
- Знаете ли колко ще ви дадат за неверни показания?
- Да, обещаха ми едно BMW.

Харесай Дунавмост във Фейсбук