Без новоизлекувани и починали за изминалите 24 часа в Русе

0
Започна масово изследване на напедагогическия и непедагогически персонал в училищата с бързи антигени тестове за COVID-19. По последни данни общо 830 души са се записали, като над 700 от тях са учители
Започна масово изследване на напедагогическия и непедагогически персонал в училищата с бързи антигени тестове за COVID-19. По последни данни общо 830 души са се записали, като над 700 от тях са учители Снимка: БГНЕС

Шест нови случая на COVID-19 са установени в област Русе за последното денонощие. Трима от новозаразените са от община Русе, двама от Бяла и един от Ветово

Няма новоизлекувани и починали за изминалите 24 часа. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. По-малкият брой установени случаи е възможно да се дължи и на факта, че през почивните дни част от лабораториите не работят. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7718, а преболедувалите са 6916. Активните случаи са 381. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 120 души, но 30 от тях са в реанимация.

Смъртните случаи на хора с доказан COVID-19 от началото на пандемията до сега са 421 на възраст между 27 и 98 години. 261 от тях са мъже, 160 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на четвърто място по заболеваемост в страната наравно с Варна и Сливен. Необходимо е да се отбележи, че разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа без нови случаи са четири области – Велико Търново, Видин, Габрово и Търговище.

До края на деня се очаква в Русе да пристигнат и още 520 дози от ваксината на „Пфайзер/Бионтех“. Те ще се използват както за поставяне на първа доза от ваксината, така и за реимунизация.

Днес съгласно указанията на главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев в областта започна масово изследване на напедагогическия и непедагогически персонал в училищата с бързи антигени тестове за COVID-19. По последни данни общо 830 души са се записали, като над 700 от тях са учители.

Изследванията са безплатни и по желание, като те се извършват от служители на Регионалната здравна инспекция. Те се правят в учебните заведения, но по изключение, ако желаещите да бъдат изследвани от дадено училище са малко, то тестването ще се извършва и в една от сградите на местното РЗИ, намираща се на бул. „Придунавски“ 68. Ако някой от педагогическия или непедагогическия персонал не се е записал предварително няма да бъде върнат, в това уверяват от Регионалната здравна инспекция и поясняват още, че изследванията се правят преди учениците да се върнат в час. Първите училища, в които бяха извършени тестовете са ОУ „Иван Вазов“, Професионалната гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“, както и Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“. Общият брой на тестуваните до края на деня би трябвало да е около 50 човека.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Добре, че наближава Великден, че и аз да чукна нещо...

Харесай Дунавмост във Фейсбук