Тестват лекарство срещу ендометриоза

0
Заболяването засяга около 190 милиона жени в репродуктивна възраст в света
Заболяването засяга около 190 милиона жени в репродуктивна възраст в света

Заболяването засяга около 190 милиона жени в репродуктивна възраст в света

Израелският биотехнологичен стартъп „Геника“ започва клинично изпитване за лечение на ендометриоза, което увеличава надеждите за излекуване на болестта, от която страда всяка десета жена и момиче в репродуктивна възраст по света, предаде Ройтерс.

По данни на Световната здравна организация ендометриозата, за която не е известно лечение, засяга около 190 милиона жени в репродуктивна възраст в световен мащаб.

Заболяването причинява разрастване на тъкан, подобна на лигавицата на матката, извън нея, което може да причини силна болка в таза или да затрудни забременяването.

Това изследване представлява значителна стъпка напред в мисията ни да революционизираме грижите и да осигурим по-добро качество на живот за милионите жени по света, страдащи от ендометриоза“, обяви Йотам Ход, изпълнителен директор на компанията, предава БТА.

Първото по рода си клинично проучване ще оцени безопасността, поносимостта и взаимодействието на интравагинално прилагане на лекарства с два патентовани кандидата за лекарства - S-301 и S-302. То ще се проведе в университетската болница „Кареджи“ във Флоренция, Италия.

В очакване на положителни резултати от фаза 1 компанията съобщи, че незабавно ще започне изпитвания за ефикасност във фаза 2.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари