Тест на 5G - 600 филма в минута

0
5G мрежата е успяла да постиген скорост до 20 гигабита в секунда
5G мрежата е успяла да постиген скорост до 20 гигабита в секунда

Австралийският оператор Telstra проведе първия тест в страната на пето поколение мобилна технология този вторник, съобщи Crave Online.

5G мрежата е успяла да постиген скорост до 20 гигабита в секунда.

Това би позволило свалянето на 600 филма на високо качество за минута, или 100 DVD-та за 3 минути и половина, или 100 CD-та за 30 секунди.

Ако тенденцията продължи обаче, филмите скоро ще са в пъти по-тежки заради новите ултрависоки резолюция - 4K. Файловете могат да достигнат 100 гигабайта. Те обаче ще се свалят само за 40 секунди.

"Това е първият 5G тест на австралийска земя и фактът, че е на открито, дава истинска представа какво петото поколение ще може да предложи на потребителите, щом бъде пуснато на пазара", обяснява главният технолог на Telstra Филип Джоунс.

По всяка вероятност новата технология ще започне да навлиза най-рано през 2020 г, но големите оператори вече работят по новите стандарти.

5G е спорна тема в технологичния свят - според някои той е следващата голяма стъпка, други обаче са скептични към новия стандарт. За да има нов технологичен стандарт не е достатъчно само да се вдигнат скоростите, а и да се осигури по-стабилна и с по-малко забавяния връзка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари