Тервел Пулев готви нов мач пред родна публика

0
Пулев коментира смяната на треньора си
Пулев коментира смяната на треньора си Видео: BULGARIA ON AIR

Тервел Пулев обяви плановете си за 2019 г., които включват нов мач в България.

Боксьорът, който спечели европейската титла в полутежка категория през октомври с нокаут срещу италианеца Леонардо Бруцезе, мисли и за други пояси.

"Следващият ми съперник и дата ще бъдат назначени от Европейския боксов съвет (EBU). Всичко си зависи от мен да се подготвя добре, а съперникът ми ще си бъде и той с две ръце и два крака. Мисля, че февруари трябва да направя мач в България", каза по-малкият от братята Пулеви пред Bulgaria on Air.

Дотук той спечели всичките си 12 мача на професионалния рунд, като 11 от дойдоха с нокаут. Пулев проведе три мача в София – дебютът му при професионалистите срещу Томислав Рудан, срещу поляка Якуб Войцик и срещу Бруцезе.

Той коментира и смяната на треньора си. Непосредствено преди мача с Бруцезе Пулев се раздели с Борислав Бояджиев, а в ъгъла му беше Михаил Таков.

"Уважих решението на треньора, който каза, че не може да замине за лагер, защото губи тренировки и пари, и го приех. Сега Михаил Таков има спокойствието и опита да работи с рутинирани състезатели. Разбираме се с две думи", каза още Пулев.

Според боксьора евентуално преминаване на световния шампион в категорията Александър Усик при свръхтежките ще раздвижи самата дивизия. "Това може да отвори и врати за мен".

Източник: BULGARIA ON AIR
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари