Терористи заснемат брутални убийства с HD качество

22
Терористи заснемат брутални убийства с HD качество
Видео: TV7

Една от най-големите терористични организации в света започна рекламна кампания в интернет. От известно време в световната мрежа циркулира видео клип в който терористите от групировката "Ислямска държава в Ирак и Леванта"се опитват да намерят нови последователи с похватите на Холивуд.

Автентичните кадри от терористични нападения лесно могат да бъдат объркани с някоя холивудска продукция. Повечето от ужасяващите нападения са извършени в Ирак и са умишлено записани на видео камера. Взривове, екзекуции, отвличания и още десетки други смразяващи кръвта актове на насилие. Продукцията е далеч над нискокачествените видеоклипове, които бяхме свикнали да виждаме в миналото.

В разпространения клип са използвани някои похвати от седмото изкуство, за засилване на ефекта от случващото се. Филмът е с продължителност от един част и негови създатели са активисти на терористичната групировка.

В миналото тя се свързваше с Ал Кайда, но преди време дори тя се разграничи от нея. Според анализатори с това видео групировката "Ислямска държава в Ирак и Леванта" заявява още по-силни позиции в изключително ефективната война със средствата на пропагандата.

На един от клиповете се вижда как бойци на групировката се дегизират като иракски войници и създават фалшиви контролно-пропускателни пунктове. Този мъж е обвинен, че е част от силите за сигурност и затова е екзекутиран на място. В друга сцена също е запечатано показно убийство. Преследваният мъж е ранен в крака и моли за живота си. Казва, че е обикновен шофьор. Терористите обаче смятат, че той е иракски войник и го убиват по особено жесток начин. В 60-минутното видео има и много други брутални сцени, които, разбира се, няма да покажем. Този човек е бил обвинен, че работи за Съединените щати. Той и неговите синове били накарани сами да изкопаят своите гробове.

Ако съдим по тези кадри, изглежда, че борбата с тероризма все още не дава желаните резултати, а групировки като "Ислямска държава в Ирак и Леванта" набират все по-голяма сила.

Източник: tv7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари