Владимир Путин: Защо терористите са опитали да избягат в Украйна?

1
Кой ги е чакал там?, попита руският президент
Кой ги е чакал там?, попита руският президент Снимка: Facebook

Кой ги е чакал там?, попита руският президент

На правителствено заседание днес президентът на Русия Владимир Путин заяви, че атентатът в концертната зала "Крокус сити хол" е бил извършен от радикални ислямисти, които, според него, са бягали към Украйна. Той добави, че иска да знае защо те са отивали там?, предадоха световните агенции.

"Важно е да се отговори на въпроса защо терористите, след тяхното престъпление, са опитали да избягат в Украйна? Кой ги е чакал там?, заяви Путин, цитиран от Франс прес, Асошиейтед прес и БТА.

"Едно нещо е абсолютно ясно: ужасното престъпление, извършено на 22 март в руската столица, е акт на сплашване. И веднага възниква въпросът - кой има полза от него? Това зверство може да бъде само звено от цяла поредица опити на онези, които от 2014 г. водят с нашата страна война, причинена от неонацисткия киевски режим", заяви държавният глава, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Той добави, че нацистите, както е добре известно, "никога не са се притеснявали да използват най-мръсните и нечовешки средства за постигане на целите си".

Путин добави още, че убийствата в концертната зала са били извършени от екстремисти, с чиято идеология ислямския свят се бори от векове, отбелязва АП.

В изявлението си Путин отново се въздържа да спомене, че "Ислямска държава" е поела отговорност за атаката. Той не каза също и кой, според него, е поръчал нападението, посочва агенцията.

Путин отбеляза, че онези, които са планирали атаката, са искали да посеят паника и раздор в руското общество, но вместо това са били посрещнати с единството и решимостта на народа да окаже съпротива на това зло, отбелязва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    12
    да обобщим
    Значи, Русия си взриви патоците, вместо да врътне кранчето,самообстрелва се в Запорожката АЕЦ, взриви Каховка, вместо да отвори шлюзовете,щото нейния бряг е по-нисък, че да си издави войската и още мнооого такива, че няма да разстреля една зала народ!
  • -1
    11
    Възмутен
    А аз съм най обикновен гей, толкова некадърен ДеБил съм, че даже ДеБелян не ми диша тежко във врата, затова разчитам на някой загорял афганец да ме отпори!
  • 0
    10
    Bonkerz
    И аз съм така, искам да си сменя пола за да съм чист еврогеец! Ето, дори заработих с няколко опорки, които нямат нищо общо с истината, но трябва да си взема депесарските алтъни, че иначе много скъпо ще ми излязат хапчетата за хормонална терапия!
  • 0
    9
    Смешни фалшификации!
    Аз като евроджендър травестит съм наясно с фалшификациите, все пак съм фалшива жена с малка пишка. Сега събирам пари за смяна на пола и после отивам в Гърция да се омъжим с даскала!
  • 1
    8
    туман
    Козяк пак са оттървали лудите
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари