Взривно устройство уби 7 деца в Сирия

0
Експлозията е избухнала в град Санамайн
Експлозията е избухнала в град Санамайн

Експлозията е избухнала в град Санамайн

Седем деца бяха убити днес при експлозия на "взривно устройство" в южната сирийска провинция Дара, съобщиха държавните медии, цитирани от Франс прес и БТА.

"Седем деца" бяха убити, "а още двама души бяха ранени, включително една жена, когато взривно устройство, заложено от терористи", е избухнало в град Санамайн, съобщи официалната новинарска агенция САНА, като се позова на полицейски източник.

Сирийският център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ) даде различна информация, като съобщи, че "осем деца на различна възраст са загинали, а още едно е било ранено" при експлозията.

Местни милиции са обвинени, че са заложили взривното устройство, за да извършат атака срещу неустановено лице в района.

Провинция Дара стана огнище на въстанието от 2011 г. срещу президента Башар Асад, но през 2018 г. се върна под контрола на Дамаск. Оттогава провинцията е разтърсвана от убийства и сблъсъци на фона на тежки условия на живот, посочва АФП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари