Тенчо Тенев: Камерите на пътя Русе - Бяла не са сертифицирани и не работят

1
Очаква се преди идното лято някои от тях да заработят, заяви бившият директор на АПИ
Очаква се преди идното лято някои от тях да заработят, заяви бившият директор на АПИ Видео: NOVA

Очаква се преди идното лято някои от тях да заработят, заяви бившият директор на АПИ

МВР има 8 комплекта камери, сложени на пътя Русе - Бяла, Пловдив - Карлово и на други места, но те не работят, защото не са сертифицирани. Очаква се преди идното лято някои от тях да заработят. Това заяви Тенчо Тенев, бивш директор на АПИ в „Интервюто на NOVA”.

На територията на страната има около 30 камери, които заснемат шофьорите, следят за винетки и др. Камерите ще засичат от едната рамка до другата за какво време е стигнал шофьорът. Средната скорост е разпределението от една точка до друга за определен период от време. Проблемът е в сертификацията на камерите”, каза бившият шеф на АПИ. Според изискванията, във всяко едно устройство трябва да има независим часовник от камерата, който да отразява времето, през което една кола минава от едната през другата рамка. Първо трябва да се промени Законът за движението”, изтъкна Тенев.

С това мнение се съгласи и Владимир Тодоров от Българска асоциация на пострадалите в катастрофи. Според него идеята е една част от камерите да засичат за превишена скорост, а друга част – за средна скорост. Докато понятието „средна скорост” не влезе в Закона за движение по пътищата, шофьорите не могат да бъдат глобявани. Сега клиповете се обработват ръчно, трябва да се помисли за дигитализация на този процес, каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Баси мамата
    Връщате ме в миналото ми. Пак ще си клепам номерата на колата с кал. Глобата е значително по-малка, а и е спорна. "Пътя не е почистен бе, какво да направя?"
  • 1
    3
    До 1-ви и 2-ри
    Педалските изпълнения и танци нямат край 40 години вече на държавната администрация и импотентните и полови вмирисани органи за контрол на държавната власт и закон.И за педали и травестити не стават.И там трябва гъз и уста.При тях гореспоменатото винаги е липсвало и компенсацията винаги е била с обилно количество тоалетна хартия или алкохол.Какво да правим с тез галоши?
  • 10
    2
    Рс
    Пътища и маркировка кога???? Или първо камерки
  • 16
    1
    Шифьор
    ПЕДАЛИ!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари