Русе - Бяла остава най-смъртоносната отсечка

1
За по-малко от 24 часа: Три обърнати коли с трима пострадали на пътя
За по-малко от 24 часа: Три обърнати коли с трима пострадали на пътя

Катастрофата на Мойсеевия баир причини голямо задръстване и в двете посоки на пътя.

Трима пострадаха след челен удар между две коли по пътя Русе - Бяла. Инцидентът станал малко преди осем часа вечерта в събота след Мойсеевия баир на около 17 километра преди Русе. Сблъсъкът е между автомобил с русенски номер и автомобил със силистренска регистрация.

Една от колите рязко е навлязла в насрещното платно, обясниха от КАТ, но причините за произшествието не са изяснени. На място веднага пристигнали екипи на пътна полиция и линейки. В едната кола пътували двама млади мъже, а в другата - семейство. От Спешна помощ откарали пострадалите в болница „Канев”. По-късно стана ясно, че са се отървали само с травми и наранявания, никой не е с опасност за живота. Пожарникари пък помогнали за изваждането на хората от колите. Екипи на КАТ тепърва ще изясняват причините за инцидента, пише briagnews.bg.

Катастрофата причини голямо задръстване и в двете посоки. Движението се пропускаше, но само в една лента, докато бъдат разчистени множеството разпилени части от катастрофиралите коли. Към 5 часа вчера сутринта то беше възстановено, съобщиха от АПИ.

Към обяд обаче още една кола се обърна на пътя след разклона за Две могили.

По първоначални данни водачът на колата се опитал да избегне сблъсък с ТИР от насрещното платно, който изпреварвал друг тежкотоварен камион. Затова мъжът свил надясно, блъснал се мантинелата и колата му се обърнала. Според предварителната информация в колата са пътували мъж и жена. На място веднага били изпратени дежурните екипи на полиция, пожарна и Спешна помощ.

По данни на МВР пътят Русе - Бяла остава най-смъртоносната отсечка, на която се намират 5 участъка с концентрация на произшествия.

Най-честата причина за произшествия е неспазването на правилата за движение. Тази година черната серия с инцидента започна още на 8 януари, когато близо 10 часа бе затворен главния път РусеБяла, заради тежка катастрофа между два турски товарни автомобила отново в района на Две могили.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари