Температурите започват да падат

0
Почивните дни ще започнат с високи температури, но от северозапад, с усилване на вятъра, температурите бързо ще се понижават
Почивните дни ще започнат с високи температури, но от северозапад, с усилване на вятъра, температурите бързо ще се понижават

През нощта ще преобладава ясно, утре – слънчево време с временни увеличения на облачността.

Вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне.

Дневните температури слабо ще се понижат. Минималните ще са предимно между минус 2° и 3°, по Черноморието до 4° - 6°, максималните между 9° и 14°.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщава за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за януари.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са 8-11°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб до умерен от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра – около 0°.

Месец февруари ще започне с предимно слънчево и доста по-топло време от обичайното, особено в Източна България и северно от планините, където ще духа умерен югозападен вятър.

В петък ще се заоблачи, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Почивните дни ще започнат с високи температури, но от северозапад, с усилване на вятъра, температурите бързо ще се понижават. В събота ще завали дъжд, който със застудяването, отначало във високите котловинни полета на Западна България и Предбалкана, ще премине в сняг.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари