Слънчево, но не толкова горещо през почивните дни

0
Със слаб североизточен вятър ще прониква по-хладен въздух и максималните температури ще са между 30° и 35°
Със слаб североизточен вятър ще прониква по-хладен въздух и максималните температури ще са между 30° и 35°

Относителното захлаждане в страната днес ще продължи

Със слаб североизточен вятър ще прониква по-хладен въздух и максималните температури ще са между 30° и 35°, по Черноморието – от 27° до 29°. Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността в централните райони и в планините, където само на изолирани места ще превали.

До сутринта ще се изясни и утре отново ще бъде слънчево. След обяд отново в планинските райони ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури още малко ще се понижат – в повечето райони между 29° и 34°, сочи прогнозата на БНТ.

Слънчево време ще преобладава и на морския бряг, където ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са около 28°-29°. Температурата на морската вода е 26 - 27°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Чудесни условия за туризъм в планините. Ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, но само на отделни места ще превали. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури по най-високите върхове ще са около 10 - 12°.

По-често облачно, с валежи, на места значителни и придружени от гръмотевици, ще бъде в северните райони от континента - Скандинавския полуостров, също и в северните райони на Европейска Русия. Слънчево ще бъде на Балканите, във Франция, Южна и Централна Европа, а на Пиринеите и Апенините ще бъде и опасно горещо – в Мадрид се очакват 41°.

У нас, въпреки не толкова високите температури през уикенда, опасността от пожари в голяма част от страната остава екстремална – в районите в червено на картата евентуално възпламеняване би било много трудно за овладяване.

В неделя ще бъде слънчево, а температурите ще се повишат с градус-два. В началото на новата седмица повишението на температурите ще продължи и отново в много райони ще бъде опасно горещо.

Ще бъде предимно слънчево до сряда, когато се очакват валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки, а температурите ще тръгнат надолу.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари