Температурите стигнаха до 37 градуса в Русе

0
Най-високите температури във вторник бяха измерени в Югозападна България и по поречието на Дунав
Най-високите температури във вторник бяха измерени в Югозападна България и по поречието на Дунав Снимка: Dunavmost

Най-високите температури във вторник бяха измерени в Югозападна България и по поречието на Дунав

37 градуса измериха станциите на НИМХ в Русе, Благоевград, Сандански и Гоце Делчев. Градус по-малко бяха стойностите на термометрите в Плевен, Ловеч, Велико Търново и Кюстендил.

Топло беше и по най-високите върхове - 16 градуса отчетоха на връх Мусала в Рила и на връх Ботев в Стара планина, с 18 - на Черни връх във Витоша, предаде NOVA.

В сряда жегата следобед ще е още по-осезаема с очаквани температури между 35 и 40 градуса. За цялата страна е в сила жълт код за опасно високи температури.

Денят ще премине с много слънце. Липсата на вятър допълнително ще засилва усещането за горещо време. По възможност избягвайте дългия престой на открито особено в следобедните часове.

Морето остава чудесно място за спасение от летните горещини. Свежият морски бриз няма да позволи на температурите да превишат 31-32 градуса. Ще има прекрасни условия за плаж с много слънце през целия ден и вълни до половин метър. Водата е 26-27 градуса.

Много слънчеви часове ще има и в планините. Следобед над масивите от Западна България ще се появят и облаци и на места в Рила и Пирин има вероятност да превали. Температурите ще са доста над обичайните, а вятърът слаб.

Увеличават се и зоните, уязвими на горски и полски пожари. Под заплаха са обширни територии в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и долините на места и Струма.

Горещата вълна започнала в нашата страна ще продължи и през следващите дни

Очакват се температурите да се повишат с още 1-2 градуса и към края на седмицата в много райони показанията на термометрите да достигат 41-42 градуса.

Редом с това се увеличават и зоните, уязвими на горски и полски пожари. Под заплаха са обширни територии в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и долините на места и Струма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ставам все по привлекателна за мъжете! Вече имам 200 буркана лютеница и 400 литра ракия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук