Температури до 32 градуса днес

0
Времето е идеално за море и планина
Времето е идеално за море и планина Снимка: iStock

Днес ще бъде слънчево, сутринта в повечето райони хладно.

Това съобщи дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН), пише Агенция „Фокус”.

В Югоизточна България ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще са между 27° и 32°, в София около 27°.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще са 26-27°. Температурата на морската вода е 24° - 25°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Слънчево ще бъде и над планините. Ще духа слаб, само по най-високите върхове на Рила и Пирин умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра – около 15°.

През почивните дни и в началото на новата седмица времето в страната ще се задържи слънчево. В началото сутрин ще е все още хладно, но дневните температури ще продължат да се повишават – в неделя и понеделник ще надхвърлят 30°, достигайки на места до 35°. През почивните дни ще се появи източен вятър, в източните райони временно ще се усилва до умерен и по Черноморието дневните температури ще остават до 26°-28°.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари