Телефонните измамници започнаха да използват и дръзки заплахи

1
Мошениците плашат жертвите си, че ще отидат в жилището им и ще им се случат лоши неща
Мошениците плашат жертвите си, че ще отидат в жилището им и ще им се случат лоши неща

Мошениците плашат жертвите си, че ще отидат в жилището им и ще им се случат лоши неща

За поредна атака на телефонни измамници, този път в Нови пазар, съобщават от пресцентъра на ОДМВР Шумен. Полицаите са били информирани за няколко обаждания, придружени с дръзки заплахи.

В един от случаите измамниците са искали 70 000 лева за уж спешна операция на близък. След като жена започнала да пита за повече подробности, от другата страна на линията измамниците започнали да я заплашват, че ще отидат в жилището ѝ и ще ѝ се случат лоши неща.

Ало мошениците действат и по друг старите сценарий - лъжат, че се провежда акция на полицията за задържане на телефонни измамници. Обясняват, че в района има полиция, снайперисти и цивилни полицаи, които са готови да задържат телефонни измамници.

За пореден път призоваваме хората да не се поддават на провокации, да не вярват на непознати, които им звънят по телефона, да не съобщават лични и данни на свои близки. Когато непознати им искат пари по телефона, е сигурен знак, че става дума за телефонна измама.

"Обяснете на вашите близки, че правилната реакция е да прекъснат разговора по телефона, когато им се обади непознат и им иска пари под различен предлог. Нека да затворят и да позвънят на 112 или на свои близки", призовават от шуменската .полицията.

Тази седмица от ОДМВР Шумен алармираха и за поредица от заблуждаващи обаждания с искания за пари в град Каспичан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари