Текат трескави дейности преди откриването на паметника на Васил Левски

0
Официалната церемония е утре вечер
Официалната церемония е утре вечер Видео: Русе Медиа

Трескави довършителни дейности текат в Парка на възрожденците преди утрешното официално откриване на паметника на Васил Левски.

Самата фигура е била докарана още вчера, а днес Левски е заел своето място върху специално подготвения постамент. Преди три дни постаменът е бил облицован с черен мрамор и издига на малко над метър бронзовата фигура на Апостола.

Паметникът е изработен по проект на русенския скулптор Даниел Кънчев и архитект Силвия Славова. Заедно с постамента ще бъде висок 4,20 метра и ще се извисява в Парка на възрожденците, на първата алея вляво от Пантеона на възрожденците в посока към храма „Всех Святих“, обяснява Русе Медиа.

Гост на утрешното освещаване ще бъде министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който осигури чрез военното министерство материала за отливане на скулптурата. Церемонията е обявена за 17 часа на 11 септември, като дотогава изпълнителите са обещали всичко да е готово. Довършат се бояджийски дейности, окабеляване за художественото осветление и разчистване на строителната площадка.

След церемонията от 18.30 ч. в зала „Европа“ на Доходното здание ще се състои церемония по награждаване на дарителите, допринесли за изграждането на паметника.

В програмата както на открито, така и на закрито се предвиждат още патриотични рецитали и музикални изпълнения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари