Паметникът на Васил Левски в Тараклия вече е готов

7
Русе също даде своя принос за изграждането на бюста на героя
Русе също даде своя принос за изграждането на бюста на героя Снимка: БТА

Русе също даде своя принос за изграждането на бюста на героя

Паметникът на българския революционер Васил Левски е изграден в Тараклия, населен предимно с българско население. Бюстът на героя е установен пред входа на Младежкия културен център, който ще носи името на Левски. Официалното откриване и на двата обекта е насрочено за 22 септември, в присъствието на вицепрезидента Илияна Йотова и други гости от България, съобщиха от Районен съвет на Тараклия, цитирани от БТА.

Монументът е дарение на Асоциацията на българите по света (АБС) и спонсори. Сред тях са Орденът на тамплиерите в България, председателят на Световния парламент на българите към Асоциацията Христо Христов, както и авторът на паметника на Левски - проф. Димитър Рашков, който не е поискал никакви пари за труда си, съобщи по-рано председателят на АБС Младен Станев.

Освен това Общинският съвет в Русе през март тази година гласува да бъдат отпуснати 10 000 лева от общинския бюджет за изграждането на паметника на Левски в Тараклия. В дунавския град беше организиран и концерт в подкрепа на поставянето на паметника на Апостола.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари