Русе търси идейна концепция за паметникa на Васил Левски

0
Очаква се от участниците да представят запомнящ се образ на Апостола на Свободата
Очаква се от участниците да представят запомнящ се образ на Апостола на Свободата

Инициативният комитет за изграждане на паметник на Васил Левски в парка на Възрожденците – гр. Русе обяви нов пленер за изграждане на паметник на Апостола. 

Темата така, както е посочена, е „Обявление за пленер на тема: Идейна концепция за изграждане на паметник на Васил Левски в Парка на Възрожденците – град Русе“. Възложител е „Сдружение за изграждане на паметник на Васил Левски в Русе, а Община Русе – партньор. 

Целта на заданието е да бъдат предложени идейни решения, които да послужат за избор на подходящ от естетическа гледна точка и при разумни финансови параметри, проект и възлагане на изпълнението на избрания в резултат на класиране на представените проекти колектив.

Припомняме, че с Решение № 307, прието с Протокол № 12/19.07.2016 г. на Общински съвет – Русе бе определено за място на бъдещия паметникПарка на възрожденците, северозападен участък, прилежащ на бул. „Съединение“, представляващ терен общинска собственост УПИ I – за Парк на Възрожденците, кв. 892 по регулационния план на град Русе.
Миналата година конкурсът за идеен проект приключи без победител.

Условията за получаване на конкурсните книжа е от 30 юни до 31 юли  2018 година. Езикът за представяне на проектите е български. 

Срокът за представяне на проектите е 15 до 31 октомври 2018 г. в офиса на Дирекция „Устройство на територията и контрол на строителството“ на адрес Русе 7000, улица „Олимпи Панов“ 6.

Допълнително информация и пълната конкурсна програма може да бъде получена на един от двата адреса. 

За „Сдружение за изграждане на паметник на Васил Левски в Русе“, Русе 7000, ул. „Пирот“ 5, телефон за контакт – 0886 800 197 и [email protected] 

За Община Русе – Русе 7000, ул. „Олимпи Панов“ 6, Дирекция „Устройство на територията и контрол на строителството“, главен архитект Живка Бучуковска, тел. 082 / 506 815 или на [email protected]

ИК очаква от участниците да представят  запомнящ се образ, включващ скулптурна фигура - представена самостоятелно или в архитектурно - скулптурна композиция, изобразяващ и символизиращ личността и дейността на Апостола на Свободата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари