Тече полицейска акция в района на Хлебозавода

1
Няколко нередовни шофьори "изгоряха"
Няколко нередовни шофьори "изгоряха" Видео: Русе Медиа

Няколко нередовни шофьори "изгоряха"

Полицейски проверки се извършват в района на Хлебозавода в днешния ден. Служителите на реда гледат за документи, Гражданска отговорност и технически преглед и санкционират нередовните.

Сред потърпевшите бе и водач на товарен бус, бил засечен от патрулиращи автомобили малко след транспортния портал на Хлебозавода. Шофьори на товарни таксита, изчакващи в района разказаха, че бусът се е движил по ул. „Потсдам“, когато зад него полицейски автомобил е пуснал светлините и сирената и го е блокирал. Малко по-късно е дошъл още един екип за извършване на проверката, информира Русе Медиа.

Шофьорът на буса разказа, че му е съставен акт от полицаите, тъй като му е изтекла Гражданската отговорност, а срокът ѝ бил до края на април 2021г. За лош късмет при проверката се е оказало, че шофира, без да може да покаже необходимите документи на превозното средство, за което заедно с акта ще му бъде и отнет и талонът на автомобила.

Самият шофьор коментира, че винаги е бил редовен, но за разлика от други години, този път не е получил известие от застрахователя си, че застраховката му изтича. Разчитал е, че ще бъде уведомен както винаги, но това не се е случило и така се е оказал в нарушение.

От полицията напомнят на водачите да проверяват и да следят сроковете за извършване на задължителните технически прегледи на автомобилите си , както и за подновяване на застраховките на своите МПС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари