Тази жена не се е усмихвала от 40 години

0

Наскоро българските фотографски агенции публикуваха изключително красива снимка на над 70-годишна нашенка с френско шалче, лъснати обувки и блясък в очите като на младо момиче, но с лице, отбелязало изживените й лета с безбройно много бръчки.

На другия полюс, в борбата с годините, е застанала 51-годишната британка Тес Крисчън, която не се усмихва вече 4 десетилетия.

„Всеки ден" ни среща с една жива мумия, подвластна единствено на красотата си, не и на здравия разум.

Когато е на 10 години и вижда състаряването по кожата на близките си роднини от женски пол, тя си обещава, че никога няма да се смее, за да запази своята свежа, млада и без каквито и да е линии. И макар че когато е на 30, ботоксът вече започва да се инжектира масово в Западна Европа и САЩ, тя отказва да се подложи на процедурата и вместо това продължава да пази каменното си лице. Още по-любопитното е, че и дерматолозите споделят стратегията й и съветват младите жени да не изразяват толкова много емоциите си чрез сбръчкване на челото или широкото отваряне на устата в дъга, защото това неминуемо води до сбръчкване.

Тес полага кански усилия да остане неподвижна в лицевите си мускули, дори когато е на маса с близки приятели, добре подпийнали и разказващи виц след виц. „Хуморът не ми е чужд, просто през последните 40 години избрах да не го изразявам с усмивка, камо ли смях", казва самата тя.

Факт е, че дори когато ражда дъщеря си, посреща щастливото събитие с безизразно лице. Истина е и че до днес Тес действително изглежда с години по-млада, при това без да се маже от сутрин до вечер със скъпи или съмнителни по съдържанието им помади и отвари.

Днес 51-годишната дама действително няма нито една линия, което учени и лекари определят като феномен. „Отдадеността ми във взетото решение отдавна се изплати", признава г-жа Крисчън, но категорично отказва да се опита да покаже каквато и да емоция чрез лицето си.

В интерес на обективността, нейния завет следват хиляди жени по света, макар и не със същия успех и без да приличат на мумии като нея. Пример за това е суперзвездата на американските риалити предавания Ким Кардашиян, която неведнъж е признавала, че не се смее тъкмо за да запази свежия вид на кожата си.

Все пак психолозите намират Тес за социопат и са категорични, че нито една спасена бръчка не може да замени здравия смях. Самата тя пък обича да се сравнява с Марлене Дитрих и обяснява, че вместо да се хили, се е научила да изразява смеха си чрез кратко и много внимателно контролирано намигване. Разбира се, приятелите й я сравняват с великата Мона Лиза на Леонардо да Винчи.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари