Тъжна гледка преди затварянето на "Пени"!

1
Месец преди затварянето на магазин "Пени"
Месец преди затварянето на магазин "Пени" Снимка: "Марица", Жени Георгиева

Месец преди затварянето на магазин "Пени" в центъра на Пазарджик стоките по рафтовете му оредяха, показа репортерска проверка. Някои от артикулите в обичайния асортимент липсваха, а част от продуктите бяха в ограничено количество.

В ранния петъчен следобед малцина се разхождаха вяло между рафтовете. В количките не се забелязваха големи покупки, може би защото повечето промоционални стоки вече бяха изчерпани, а нови количества не бяха заредени. Нямаше и помен от немското масло, което бе обявено на половин цена в брошурата за намаленията. Празни кутии отбелязваха мястото, където трябва да са били маслените бисквити, пуснати с левче по-евтино на кутия. Само етикетът пък отбелязваше мястото, където са били пържените фъстъци, чиято цена е била намалена с 47 %, , предаде Марица.бг.

Традиционно в хладилниците се забелязваха месни заготовки, чиито цени също бяха намалени, но те по принцип не се радват на голям потребителски интерес. В зеленчуковия сектор липсата на асортимент беше компенсирана с количество и централният рафт беше щедро залят с касетки картофи.

Големият наплив на клиенти е в четвъртък сутрин, когато се обявяват промоциите за седмицата и мераклиите имат най-голям избор, коментира Стойна Павлова, редовна клиентка на магазина. Пазарувам редовно и в този четвъртък сутрин минах да си взема брошура. Имаше големи опашки и всички грабеха, а на обяд вече всички намалени продукти бяха изчерпани. Предстоящата трансформация на дискаунтъра след месец се очаква да постави почитателите му пред още по-ограничен избор дотогава, предава прочетените в медии мълви Стойна. 

Магазин Penny се води в ниския ценови клас обекти, в които асортиментът е ограничен, марките не са от най-известните, но количествата на стоките досега винаги са били обилни. Предвид предстоящото приключване на работата на фирмата в града вероятно зареждането ще става все по-оскъдно.

Собственикът на веригата "Пени Маркет" в България - REWE Group, обяви преди седмица, че се изтегля от страната и затваря 43-те си магазина. Пазарджик е сред шестте града, в които хипермаркетите ще преминат към  "Билла". Преформатирането на магазина в центъра на Пазарджик беше потвърдено и от служители в хипермакета, сред които не се забелязваше притеснение от загубата на работни места. "Пени Маркет" в Пазарджик беше открит преди 4 години на мястото на старата автогара.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари